čtvrtek 23. srpna 2012

Alive & well

Tohle už píšu z novýho bejváku v Grenoblu.
Jelikož je Muf masér, tak zvládl s přehledem sám bezpečně odřídit celou cestu přes noc na jeden zátah. Pro představu cca 1200 km, necelejch 12 hodin, 1x Red Bull, 1x šok, 1x Guaranová tabletka, nějaký to kafe a z rádia finskej pank a hiphop, prokládanej Járou Cimrmanem. Já odpad někdy ve čtyři ráno, Lucka odpadala do krátkejch kómatů průběžně, ale Muf to dal celý, i když ráno nevypadal zrovna dvakrát svěže.
Po příjezdu do města jsme bez problémů našli Grenoble Ecole de Management a v ní francouzskýho tutora, se kterým jsme si předem dohodli byt. Následoval přesun do onoho hnízdečka, který je asi 10 minut chůze od školy a je zasazeno do třetího patra malebného paneláku s poněkud zatuchlejma chodbama, ale zato s výtahem. Ten přesně ve výši očí zdobí krásně vyvedenej nápis "fuck your ass", trefně dokreslující sešlou atmosféru prostor chodbových. Tutor Nikolas předal byt a varoval, že naše landlorka je z Číny a že je magor. Naštěstí prej přijede z prázdnin až začátkem září, takže načerno bydlícího Mufa s Luckou snad žádná fúrie vyhazovat nebude. S Nikolasem jsme se dohodli, že zítra dopo za ním zajdem všichni pohromadě, abychom začali pravděpodobně dlouhej a nepříjemnej boj s byrokracií made in France. Byt samotnej je celkem fajn, 4 pokoje víceméně jako přes kopírák, malá kuchyňka, koupelna a záchod. Příjemná svobodárna, na Grenobelský poměry navíc podle všeho dost levná. Až se zabydlí, bude to myslim fajn.
Ted' se neděje nic, je strašný vedro, M&L spěj a večer dorazí Tomáš, Štěpán a Ondra - moji spolužáci z ČZU, kteří budou mými spolužáky i zde a zároveň i mými spolubydlícími.
Jdu si uvařit kafe a vybalit kytáru...

Žádné komentáře:

Okomentovat