pondělí 8. prosince 2014

The Heartburns v Brně!

The Heartburns jsou kapela z Finska. Kapela rychlá, hlasitá, špinavá, ožralá, nesporně uplně blbá a mýmu srdci velmi blízká. Jejich muzika totiž tvořila značnou část soundtracku k mýmu pobytu ve Finsku, na kterej často a rád vzpomínám.
Proto když jsem se doslechl, že budou třetího prosince hrát v brněnským Vegalite, neváhal jsem ni sekundu (haha, sekundu) a datum fixoval. S podobnou náklonností k the Heartburns postiženým kolegou jsme třetího po práci vyrazili směr Brno. Akce to byla na otočku, po koncertě a nějakým tom pivsonu jsme jeli zas do Prahé.
Slovy Teemua, frontmana kapely; "Tohle je náš druhej koncert v zahraničí po patnácti letech kapely a X deskách. To víte jsme sice "punkově známý" ve Finsku a tak, ale jsme taky pěkně líný a většinou ožralí."
Koncert byl výbornej, kucí jsou sehraný až hrůza, Teemu byl (na rozdíl od koncertu ve finský Kouvole, kde jsem je viděl poprvý) během hraní jakž takž střízliv a lidi reagovali víc než aktivně. Ten večer měl silnou atmosféru a pro mě i velikej punc nostalgie, spokojenost naprostá.
Snad přjedou znova dřív než za dalších patnáct let.







Cesta dom



Žádné komentáře:

Okomentovat